Gastouders

Of u nu alleenstaand of samenwonend bent, getrouwd of ongetrouwd, iedereen die met liefde en aandacht voor kinderen zorgt, en voldoet aan de kwaliteitseisen die bij het gastouderschap horen, kan gastouder worden. Gastouders kunnen in hun eigen huis de kinderen opvangen, maar ook in het huis van de ouders. De dagen en de uren kun je als gastouder zelf bepalen. Gastouders worden geselecteerd en begeleid door gastouderbureau Boxmeer. Sinds 2010 beschikken alle gastouders over een certificaat Goed gastouderschap of een Helpende/Welzijn diploma en een kinder EHBO diploma. Daarnaast verzorgen we regelmatig informatieavonden over allerlei interessante onderwerpen die passen bij de kinderopvang!

Wij zoeken oppaskinderen die passen bij u en uw wensen. Wanneer u zich bij ons inschrijft, komen wij langs voor een uitgebreide kennismaking. Hier kijken we of u geschikt bent als gastouder en leggen we uit wat er allemaal bij komt kijken als je gastouder wordt. Wanneer u nog niet over de juiste diploma`s beschikt begeleiden wij u dit diploma te behalen. We informeren u ook over de belastingtechnische zaken en het evt. ondernemerschap.

 

Dan gaan we voor u op zoek naar kindjes en gaat u kennismaken met de ouders en kindjes. Wanneer het van beide kanten “klikt”, en jullie met elkaar verder willen, gaan we overeenkomsten opstellen, zodat alles ook in die zin goed geregeld is.


Evaluatie

De opvang wordt regelmatig geëvalueerd. Minimaal twee keer per jaar komen we bij u langs om de opvang te bespreken. We controleren jaarlijks samen met u uw huis op veiligheid en gezondheid (risico-inventarisatie)

 

 !


Download
inspectierapport 2020
inspectierapport GGD 2020.pdf
Adobe Acrobat document 222.1 KB